Obiady czwartkowe
 
Obiad Czwartkowy XXVIII 12.12.13

Kuchnia polska jest zdrowa! Udowodnili to goście XXVIII już Obiadu Czwartkowego, który odbył się 12 grudnia w warszawskiej restauracji Belvedere, obalając stereotyp, że typowo rodzime produkty są ciężkostrawne, tłuste i niewskazane. Karol Okrasa zdradził, że to sposób komponowania produktów, smaków i aromatów determinuje zarówno wartość, jak i smak potraw.

„Zdrowe jest to, co nam smakuje” powiedział Piotr Adamczewski – niekwestionowany propagator kuchni polskiej i autor niezwykłych przepisów. 

Dietetyk Sylwia Leszczyńska miała okazję ocenić i wskazać potrawy typowo polskie, które są korzystne dla naszego zdrowia. I wcale nie ma ich mało – jak polskie sery, dziczyzna, kiszone ogórki czy kapusta, bogactwo kasz, wartościowe warzywa dostępne przez cały rok. Nie zapominajmy o nich!

 
Zdrowie
Królewskie Menu
Galeria